Onder de indruk van jou

Een boek met 28 portretten

Hoe kan je meer bekendheid geven aan lymfoedeem en lipoedeem? Dat was de gedachte die bij NLNet (patiëntennetwerk voor patiënten met lymfoedeem en lipoedeem) in 2012 naar boven kwam. Vervolgens ontstond het idee van een boek waarin mensen vertellen over hun ziekte en de manier waarop ze ermee omgaan.

Het eindresultaat is een ronduit schitterend boek geworden met 28 portretten en verhalen. De verhalen worden steeds samen verteld met een dierbaar of betrokken iemand, zoals een levenspartner, moeder, dochter, zus of behandelaar.

Het zijn heel verschillende verhalen en zowel tieners, vrouwen, kinderen en mannen komen in beeld. Ieder met hun eigen verhaal. De lezer komt te weten wat lymfoedeem of lipoedeem inhoudt en welke impact dat kan hebben op iemands leven.

Maar het boek biedt meer. Als lezer krijg je achtergrondinformatie en een inleiding te lezen van dr. Robert J. Damstra, verbonden aan het Expertise-centrum Lymfologie Nij Smellinghe Drachten. Het maakt het boek tot meer dan een fotoboek. Het is ook een naslagwerk.

Cover_boek_NL_small

Plaats bestelling